DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Potrivit art. 9 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 34 din 04 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, Clientul/Cumparatorul persoana fizica are dreptul sa notifice in scris compania S.C. HERMANN VET S.R.L. ca doreste sa se retraga din contract, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la data la care acesta sau o parte terţă, alta decât transportatorul, indicată de Client/Cumparator, a intrat în posesia fizică a produsului.

7.2. Dacă alege sa se retraga, S.C. HERMANN VET S.R.L. va rambursa orice sumă pe care a primit-o de la Client/Cumparator, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că acesta a ales altă modalitate de livrare decât cea de livrare standard oferita, si nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informaţ cu privire la decizia de retragere. S.C. HERMANN VET S.R.L va efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care Clientul/Cumparatorul si-a exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări.

7.3. SC HERMANN VET SRL isi rezerva dreptul de a amâna rambursarea până la data la care primeste înapoi produsul sau până la momentul la care I s-a comunicat dovada că produsul a fost trimis inapoi, fiind valabilă data cea mai apropiată.

7.4. Produsul poate fi returnat numai daca este in aceleasi conditii in care a fost primit, nu este deteriorat si nu prezinta semne de uzura.

7.5. Clientul/Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produsului.

7.6. Produsul trebuie expediat în termen de maxim 14 zile de la data la care a fost comunicata decizia de retragere. Termenul este respectat dacă produsul este trimis înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

7.7. Procedura de returnare a produselor:

Pentru a-si exercita dreptul de retragere, Clientul/Cumparatorul trebuie să informeze cu privire la decizia de a se retrage din respectivul contract, utilizând o declaraţie neechivocă, ca de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail. În acest scop, poate fi folosit modelul de retragere de mai jos; folosirea lui nu este însă obligatorie.
Dacă este folosita această opţiune, Clientului/Cumparatorului i se va transmite fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.
Clientul/Cumparatorul va suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, costul de transport urmand a va fi comunicat de catre www.magazin.hermannvet.ro.

Operatorii www.magazin.hermannvet.ro. vor oferi suport in alegerea modalitatii de returnare si vor oferi detaliile necesare cu privire la adresa de expediere a produselor, ambalare sau contactarea firmei de curierat.

7.8. Adresa la care se vor returna produsele este:
SC HERMANN VET SRL: Sibiu, Cisnădie, Str. Sibiului, nr. 111, Cabinetul Veterinar Hermann Vet.

7.9. Formular retragere
(prezentul formular se transmite inapoi completat numai daca Clientul/Cumparatorul doreste sa se retraga din contract):

Catre: SC HERMANN VET SRL, Sibiu, Cisnădie, Str. Sibiului, nr. 111, telefon: …………………………., fax: …………………………………., email: …………………………………
Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse:
– (se completeaza informatii privind codul si descrierea produsulelor achizitionate)
comandate la data ……………………… (se completeaza informatia privind data comenzii) / primite la data ………….. (se completeaza data receptionarii produselor)
Numele consumatorului ………………………
Adresa consumatorului ……………………. (se completeaza cu date cat mai complete: judet, localitate, strada, nr,. telefon contact, etc.)

Semnatura consumatorului ……………………….. (doar in stituatia in care acest formular este notificat pe hartie)

Data …………………………….

7.10 BUNURI PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE
Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:
7.10.1. furnizarea de Bunuri al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
7.10.2.furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
7.10.3.furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
7.10.4.furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
7.10.5.furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;